Er wordt vaak geschreven op de manieren waarop er bespaard kan worden. Vaak beginnen deze manieren met de opmerking dat je zo min mogelijk geld uit moet geven. Dat is grappig, want dit is het slechtste advies dat je mensen kunt geven die echt geld willen besparen. Ben je op zoek naar manieren om geld te besparen, zorg er dan voor dat je een leuk budget hebt. Het beginnen met besparen begint namelijk met het investeren zodat de gemiddelde kosten omlaag kunnen. Minder kosten voor de energie, minder kosten voor de auto en minder kosten voor het levensonderhoud.

Waar ik me echt over blijf verbazen, is dat mensen gebruikte kleding adviseren om geld te besparen. Werkt dat echt zo? En wil je echt je kleinste kind in gebruikte kleding stoppen? Geloof me, dat wil je niet.

Het probleem met gebruikte kleding

Op het moment dat je gebruikte kleding aanschaft, heb je werkelijk geen idee wat er allemaal in de stof zit. Heeft de vorige eigenaar de kleding wel elke keer goed gewassen? Was het kindje ziek dat de kleding aanhad? En hoe is het met de kwaliteit van de kleding? Kinderkleding heeft namelijk veel te verduren tijdens het dragen. Oudere mensen hebben vooral contact met hun voeten constant, maar een klein kind rolt, kruipt en woelt, waardoor de kleding juist overal contact maakt met de omgeving. Het gevolg is slijtage.

Wanneer je kinderkleding aanschaft met veel slijtage, dan is de kans bijzonder groot dat er gaten en scheuren in de kleding komen. Deze kleding kun je gewoon vervangen, maar wat gebeurt er wanneer je niet op tijd inziet dat er gaatjes in de boordjes zitten? Dan is de kans groot dat je kind een teen of vinger breekt. Of zich op een andere manier bezeert, met verstikking tot gevolg.

Het is ook niet nodig om op deze manier te besparen. Wat je beter kunt doen, is investeren in Vingino kinderkleding. (https://www.amazingkids.nl/merken/vingino) Deze kleding heeft een goede kwaliteit en kan langere tijd gedragen worden. Aangezien jouw kind er al snel uit zal groeien, kun je deze kleding via het internet voor een leuke prijs aanbieden zodat je een deel van het geld terug kunt krijgen. Geef er vooral bij aan dat het slechts door één kind gedragen is: Dan weten de volgende ouders namelijk ook dat het kwalitatieve Vingino kinderkleding is met minimale slijtage. Zij weten dan ook wat zij kopen.

Geld besparen is vooral goed nadenken

Wanneer je geld wilt besparen, is het goed om eerst even na te denken over de opties en mogelijkheden die je hebt. Kun je geld besparen maar zitten daar risico’s aan vast die je eigenlijk niet wilt lopen, kijk dan eens verder naar andere opties. Wanneer je gaat gokken met de welzijn van de mensen om je heen om een paar tientjes te besparen, ben je in ieder geval niet goed bezig, zeker niet wanneer je andere opties hebt die je meer op kunnen leveren zonder gevaarlijke situaties te creëren.